Зайцевъд  
Парола
Регистрация на зайцевъд

Зайцевъдна общност

  Зайцевъди »

Карта на зайцевъдите в България

*Бизнес каталог


*

Бързо търсене в сайта

Търси: 
в: 
Последни търсения »

Мнение за сайта

Георги Анов:
Благодаря ви за чудесния сайт.

Статистика

Регистрирани зайцевъди1732
Публикувани обяви:515
Статии в библиотеката:44
Новини в сайта:63
Потребителски галерии:491
Общо снимки в сайта:5661
Породи зайци10
Други сайтове:3
Mнения за сайта:31
Често задавани въпроси:0
Гръмнат заек отне джип, съдът го връща

 

Ранен заек, превозван в багажника на джип "Митсубиши Паджеро" посред нощ, докара на собственика му отнемане на возилото, 200 лв. глоба и лишаване от право да ловува за 3 години. Боен Б./60г./, който не е правоспособен ловец, бил засечен в среднощното приключение през октомври 2014 г. край шуменското село Черенча, а в колата му с британска регистрация пътували ловци - баща с двамата си синове. Имали и пушка ИЖ 12-ти калибър с патрон.
Джипът с десен волан бил стопиран от полицаи и горски служители, които получили сигнал за бракониерство в района. Чули изстрел и така се насочили към нарушителите с автомобили. Авджиите обяснили, че единия има разрешително за стрелба по вреден дивеч, светлината ги объркала, помислили заека за лисица и гръмнали. Заради намалената популация пък, отстрелът на скокливците в района от години е забранен. С констативен протокол вещите послужили за престъплението кола, пушка, един патрон и фенер били задържани. Стигнало се до акт и наказателно постановление от Регионалната дирекция по горите в Шумен. Наказаният обаче, обжалвал санкцията и в петък районният съд в Шумен е отменил изцяло наказанието. Според съда, има съществено разминаване между вписаното в акта и наказателното постановление. Освен това, наказанието е прекомерно - джипът е със стойност 4 675 лв. и значително надхвърля щетата от гръмнатия заек. Превозвачът Боен пък е неправоспособен ловец и няма логика да му се отнема право за лов, което не притежава, смята съда.
Сега Регионалната дирекция по горите може да обжалва решението пред Административния съд в Шумен като последна инстанция.

Източник: trud.bg


Сподели в
Svejo


-

Коментари за  Гръмнат заек отне джип, съдът го връща

 
ИНФОРМАЦИЯ
Няма добавени мнения!   


Още новини свързани с птиците: