Зайцевъд  
Парола
Регистрация на зайцевъд

Зайцевъдна общност

  Зайцевъди »

Карта на зайцевъдите в България

*Бизнес каталог


*

Бързо търсене в сайта

Търси: 
в: 
Последни търсения »

Мнение за сайта

Ненчо Ненчев:
Дълго очакван сайт. Просто нямам думи. Ще има бъдеще разбира се-сигурен съм на 100 %! Благодаря ви организатори на сайта и бъдете здрави, невероятни сте! ! !

Статистика

Регистрирани зайцевъди1759
Публикувани обяви:522
Статии в библиотеката:44
Новини в сайта:63
Потребителски галерии:495
Общо снимки в сайта:5662
Породи зайци10
Други сайтове:3
Mнения за сайта:31
Често задавани въпроси:0
Брюксел готви стандарти и за щастливите зайци

 

Брюксел подготвя стандарти за хуманно отглеждане на зайци за селскостопански цели. По време на последното си заседание Комисията по земеделие и развитие на селските райони на Европейския парламент бе разгледан доклад, предлагащ минимални изисквания за тази дейност. Документът ще бъде представен на Европейската комисия, която може да направи предложения за въвеждане на правила на общоевропейско ниво. Промените се правят с оглед необходимостта от въвеждане на минимални стандарти за защита на зайците, отглеждани за селскостопански цели, включително и на ясна система за етикетиране на продукцията така, че потребителите в ЕС да имат възможност да правят информиран избор относно заешкото месо, което купуват. Досега в общността са въведени минимални стандарти на ЕС за защита на свинете, телетата, кокошките носачки и бройлерите, както и обща Директива на Съвета относно защитата на животни, отглеждани за селскостопански цели.

Повече място за движение и игри
Евродепутатите призовават да бъдат въведени изисквания за отглеждане в кошари, които биха помогнали на зайците да избягват нападателите и биха осигурили отделно настаняване за зайкините в следродилния период. Зайчетата и зайкините, отглеждани в системи с кошари, обикновено с площ 750 кв.см/заек за зайчетата и 800 кв.см/заек за зайкините, разполагат с повече пространство за движение, социално взаимодействие и игра, се казва в доклада. Препоръчва се мъжките зайци на възраст над 12 седмици, които се отглеждат за разплод, винаги да бъдат настанявани отделно, независимо от използваната система, поради проблеми с тяхната агресивност. Тенденция у нас е запасите от сив заек да намаляват.

Източник: agrozona.bg


Сподели в
Svejo


-

Коментари за  Брюксел готви стандарти и за щастливите зайци

 
ИНФОРМАЦИЯ
Няма добавени мнения!   


Още новини свързани с птиците: